Gume
Gume

Gume

Da li želite da proverite koje gume odgovaraju vašem automobilu?

Nema potrebe da briga o vašim gumama za vas bude noćna mora.

Priznajemo da održavanje guma u besprekornom stanju nikad neće biti na vrhu spiska prijatnih poslova, ali je to vrlo važno za vašu sigurnost. Možda će vam u nekoj situaciji upravo besprekorne gume spasiti život. U svakom Vulco centru imate na raspolaganju kvalitetnu, školovanu i visoko stručnu ekipu u koju možete imati poverenja i koja će uraditi sve što je potrebno u najkraćem mogućem vremenu, oslobađajući vas svih briga u vezi sa gumama.

U centrima Vulco nudimo gume za sve vrste vozila i sve tipove vozača, a pored toga nudimo i stručne konsultacije u vezi sa stanjem i zamenom vaših guma.
 

Najvažniji saveti u vezi sa gumama

Kontrolišite gume

Preporučujemo da jednom nedeljno ili pre svakog dužeg puta proverite u kakvom su stanju vaše gume. Performanse guma, naročito efikasnost kočenja na mokrom putu, znatno se smanjuju ako je dubina profila manja od 2 mm. Istrošene gume smanjuju efikasnost kočenja i ubrzavanja kao i vodljivost, a to su bitni elementi sigurnosti. Pored gazećeg sloja proverite takođe unutrašnje i spoljašnje bočne strane vaših guma da možda nemaju izbočine, zareze ili pukotine.

Nemojte da se žurite

Vožnja sa premalo ili previše napumpanim gumama smanjuje vodljivost vašeg automobila koji može da postane nestabilan. Ako želite da budete bezbedni, redovno kontrolišite pritisak u gumama. Koji pritisak je adekvatan za vaše gume možete naći u priručniku za vaš automobil. Adekvatan pritisak doprinosi da vek trajanja gume bude duži, vaša sigurnost veća i potrošnja goriva optimalna. I ne zaboravite – gume mogu biti premalo napumpane, a da se to na prvi pogled ne primećuje. Ako ih šutnete, to vam takođe neće reći ništa više o pritisku u gumama.
 

Redovno kontrolišite da li je došlo do nepravilnog habanja guma

Ako se vaša guma ne haba ravnomerno po celoj površini, to bi moglo biti zbog previsokog ili preniskog pritiska u gumi. Ako se haba samo po jednom rubu, to može biti posledica loše podešenosti točkova. U tom slučaju je potrebno da se obratite stručnjaku koji će to da proveri na jednoj od specijalnih mašina. Nemojte da brinete - ako posetite servis Vulco to vam neće uzeti mnogo vremena i neće koštati ni približno toliko koliko vi mislite.
 

Ne pokušavajte da uštedite na rezervnoj gumi

Čak i ako nikad ne koristite svoju rezervnu gumu, vrlo važno je da ona sve vreme bude u dobrom stanju. Bolje je da problem otkrijete u garaži nego da noću ili po kiši ostanete negde pored puta. Osim toga, ako montirate neispravnu rezervnu gumu napravili ste saobraćajni prekršaj.
 

Da li želite da proverite koje gume odgovaraju vašem autu?

Tire Manager je naša internet aplikacija koja vam pokazuje koje dimenzije guma odgovaraju izabranom putničkom vozilu. Najpre izaberite robnu marku gume (kliknite na odgovarajući logotip) i pratite uputstva.U Vulco servisima nudimo gume za sve vrste vozila i sve tipove vozača, a pored toga nudimo i stručne konsultacije u vezi sa stanjem i zamenom vaših guma.
Pretraga za Vulco partnera Mesto rezervacije